Цифрова грамотність: уряд запустив соціальну рекламу про платформу "Дія.Цифрова освіта"

Цифрова грамотність: уряд запустив соціальну рекламу про платформу "Дія.Цифрова освіта"

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Відеоролик знімали в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Міністерство цифрової трансформації запустило соціальну рекламу про платформу "Дія. Цифрова освіта".

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Соціальний відеоролик демонструє, що володіння цифровими навичками дозволяє жити в країні більш комфортно та щасливо. Також відеоролик інформує про національну онлайн-платформу "Дія. Цифрова освіта" – зручний і доступний сервіс, де можна безкоштовно отримати або покращити свої цифрові навички", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до проєкту "Дія. Цифрова освіта" долучилися бібліотеки, які будуть допомагати опанувати цифрові навички та які придумали хештег #cyfra_library в соцмережах, щоб ділитися досягненнями проєкту.

"Саме бібліотеки стали першими офлайн-хабами проєкту "Дія. Цифрова освіта". 11 січня 2020 року був підписаний меморандум між Міністерством цифрової трансформації та Українською бібліотечною асоціацією, завдяки якому близько 6 000 комп’ютеризованих бібліотек по всій країні долучаються до проєкту. Бібліотеки демонструють значний ентузіазм, надають всім охочим доступ до національної онлайн-платформи та допомагають опанувати цифрові навички", - зазначили у міністерстві.

Планується, що ролик розповсюджуватимуть на національному та регіональному телебаченні, в мережі кінотеатрів і в інтернеті.

Нагадаємо, 6 лютого уряд презентував застосунок "Дія". Наразі застосунок уже можна завантажити із Play Market для користувачів операційної системи Android. В App Store для власників техніки Apple додаток доступний лише за посиланням.

Нагадаємо, у тестовому режимі застосунок запрацював 16 грудня. Першим кроком були електронні права та технічний паспорт.

Також вперше в Україні стартує національна кампанія з цифрової грамотності – під час неї планують навчити 6 млн українців. Навчання буде відбуватися на платформі "Цифрова освіта". На ній пропонується новий формат навчання – освітні серіали. Як зазначається, наразі їх три: базовий із цифрової грамотності, для вчителів і для батьків "Безпека дітей в інтернеті". 

Понад мільйон українців завантажили застосунок “Дія” – Економічні новини

Понад мільйон українців завантажили застосунок “Дія” – Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація