Циклон засипав снігом Карпати та дістався Києва. Яким регіонам дісталося від "Петри" найбільше

Циклон засипав снігом Карпати та дістався Києва. Яким регіонам дісталося від "Петри" найбільше

Білка в одному з парків Києва 5 лютого / Фото: УНІАН

Найбільше хурделило на Прикарпатті.

Циклон "Петра", як і прогнозували синоптики, атакував Україну 5 лютого. Через різке погіршення погодних майже у всіх регіонах утворилася складна ситуація на дорогах, а 41 населений пункт у двох областях залишився без світла.

ТСН.ua пропонує добірку фото, як в різних точках України.

Найбільше від "Петри" в середу дісталося Прикарпаттю. Там вже станом на 10 годину ранку 32 населених пунктах залишились без світла повністю, 48 – знеструмлені частково.

Прикарпатці почали викладати у мережу перші фотографії засніженого Прикарпаття. Так житель Івано-Франківська Andriy Lenyk виклав у мережу фото повністю вкритого снігом Вишківського перевалу, що у Долинському районі Івано-франківської області.

В гірських районах Франківщини сніговий покрив сягнув 1,2 м. 

"На метеостанції Пожижевській відучора насипало до 45 см снігу. Втім, сніговий покрив в горах значно більший. Він сягає до 1,2 м. Сніг падав всю ніч" - розповідає начальник Івано-Франківського обласного Центру з гідрометеорології Володимир Фригович.

А ось так 5 лютого виглядала вже відома обсерваторія Білий Слон на горі Піп Іван.

Обсерваторія Білий Слон на горі Піп Іван Чорногірський Фото Віталій Мамчук

Опубліковано Клуб Піших Туристів Середа, 5 лютого 2020 р.

Тим часом на Тернопільщині снігу було менше, а ось пориви вітру створили проблеми мешканцям області. Так, у Бучачі штормовий вітер з корінням вирвав у дворі дерево.

На Полтавщині тим часом з негоду намагалися впоратися комунальники. У ніч на 5 лютого на Полтавщині 14 снігоприбиральних автівок ліквідовували наслідки негоди на автомобільних дорогах державного значення.

Фото: Служба автомобільних доріг у Полтавській області

Заметіль також прийшла на Хмельниччину. На трасі Житомир-Чернівці у Ярмолинецькому районі надзвичайники надали допомогу водієві вантажівки “Scania”, який злетів у кювет. Рятувальники також витягували з багнюки вантажівку DAF, яка з'їхала на польову дорогу.

Найближчими днями синоптики обіцяють хуртовини та заметілі: які регіони вже охопила негода

Найближчими днями синоптики обіцяють хуртовини та заметілі: які регіони вже охопила негода

У Києві та області через снігопад утворилася ожеледиця на дорогах. З самого ранку 5 лютого у місті утворилися затори, близько 8-ї години на Столичному шосе у Києві зіткнулися два автомобілі.

 В результаті одна людина загинула, ще одна отримала травми.

Фото: ТСН.ua

"Близько 8-ї години ранку надійшло повідомлення про ДТП на столичному шосе, 74. За попередньою інформацією відбулось зіткнення двох автомобілів Jeep та Renault. Водій Renault загинув на місці пригоди, пасажирку з тілесними ушкодженнями забрали до лікарні", - розповів т.в.о. начальника пресслужби патрульної поліції Києва Роман Мартинюк.

Циклон з поривами вітру та снігопадами ще не покинув територію України. Синоптики попереджають, що 6 лютого негода продовжить вирувати тому українцям радять бути обережними

Синоптики та рятувальники попереджають про погіршення погоди в Україні

Синоптики та рятувальники попереджають про погіршення погоди в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація