Ціни на ліки зросли менш ніж на два відсотки: набір препаратів коштує понад 205 гривень

Ціни на ліки зросли менш ніж на два відсотки: набір препаратів коштує понад 205 гривень

Фото: pixabay.com

Торік - понад 201 гривню.

Від початку нинішнього року ліки подорожчали на 1,8%, повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Набір лікарських засобів за перший квартал 2019 року подорожчав на 1,8% - від 201,6 грн до 205,3 грн. За словами Дорошенка, це менше, ніж вартість одягу чи комунальних тарифів.

Торік у грудні жарознижувальні та знеболювальні імпортні препарати коштували 14,4 грн, зараз - 15,6 грн. Десять таблеток таких ліків українського виробництва від грудня подорожчали на 3,8% і 8,1 грн коштують.

Вітчизяні антибіотики подорожчали на 2,5% - до 16,6 грн за 10 таблеток. Імпортні у аптеках набагато дорожчі - 105,9 грн.

Судинорозширювальні імпортні засоби у грудні торік коштували 47,9 грн за одну пластину. У березні нинішнього року 48,7 грн. Препарати українського виробництва подорожчали з 10,3 грн до 10,4 грн.

Подорожчання ліків відбувалося меншими темпами, ніж зростання вартості інших товарів та послуг в країні.

"За перші три місяці цього року витрати на охорону здоров'я зросли на 1,9%, Фармацевтична продукція та медичні товари додали 1,5%, амбулаторні послуги – 3,7%. Водночас продукти харчування та безалкогольні напої, а також комунальні послуги за перший квартал подорожчали на 3,4%, одяг і взуття – на 2,5%», - пояснює голова Національної ради економічного розвитку .

Нагадаємо, в Україні від 1 квітня запрацював електронний рецепт. Отримати ліки за допомогою електронного рецепту можна у будь-якій аптеці, яка має договір з Національною службою здоров’я України. 

В Україні почав працювати електронний рецепт у програмі "Доступні ліки"

В Україні почав працювати електронний рецепт у програмі "Доступні ліки"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація