Coca-Cola, PepsiCo та Carlsberg зупиняють виробництво в Україні - Європейська бізнес асоціація

Coca-Cola, PepsiCo та Carlsberg зупиняють виробництво в Україні - Європейська бізнес асоціація

Фото: УНІАН

У підприємств немає хлору для знезараження води.

Свою роботу в Україні зупиняють всесвітньо відомі виробники напоїв Carlsberg Ukraine, Coca-Cola Ukraine та PepsiCo. Їм просто немає чим знезаражувати воду, адже єдиний український виробник рідкого хлору та соляної кислоти "Дніпроазот" призупинив їхнє виробництво від 15 червня. Запасів цих речовин немає.

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявила заступниця директора Європейської бізнес асоціації Світлана Михайловська.

"На підприємствах запасів хлору немає, тому що за системою безпеки вони не можуть їх мати у себе на території. Станом на сьогодні вже йде мова про зупинку одного підприємства", — сказала Михайловська.

Вона стверджує, що влада не відреагувала на цю проблему. Без питної води також може залишитися населення, бо без хлорування воду в крани подавати неможливо.

Згодом у Carlsberg заявили, що не закривають завод в Україні через дефіцит хлору, та чекають на допомогу від уряду.

Нагадаємо, "Дніпроазот", який виробляє рідкий хлор та соляну кислоту у місті Кам’янське Дніпропетровської області, зупинився 15 червня. Причиною стала збитковість підприємства. Після зупинки "Дніпроазоту" водоканали в усій Україні перестали отримувати від підприємства хлор для очищення води. У деяких із них ситуація критична. Наприклад, у районах Запорізької області запасу хлору майже не лишилося, тому там уже зменшили тиск води у кранах. В Івано-Франківську, Львівській та Житомирській областях водоканали мають власні установки з вироблення речовин для очищення води. Так вони можуть частково компенсувати відсутність хлору з "Дніпроазоту".

Українцям загрожують перебої з питною водою через дефіцит хлору для її знезараження

Українцям загрожують перебої з питною водою через дефіцит хлору для її знезараження

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація