Cуміш цинізму та дебілізму. Турчинов різко прокоментував затримання "українських диверсантів" у Криму

Cуміш цинізму та дебілізму. Турчинов різко прокоментував затримання "українських диверсантів" у Криму

Фото: УНІАН

Учора, 10 листопада нелегітимний суд Севастополя заарештував трьох "українських диверсантів".

Секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував затримання ФСБ Росії "українських диверсантів" в окупованому Криму.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Cуміш цинізму та дебілізму російських спецслужб. Цинізм нових провокацій спецслужб РФ почав межувати з дебілізмом. Вчора всі російські ЗМІ розповсюдили заяву ФСБ, яка продовжує розпочату влітку безглузду маячню щодо загрози тотального знищення російської окупаційної інфраструктури в Криму українськими диверсантами", - повідомив він.

За словами Турчинова, "доказова база" цього затримання була ретельно і заздалегідь підготовлена.

"Беззаперечним доказом", що захоплені цивільні люди є українськими диверсантами, а не агентами ЦРУ, Моссаду чи МІ-6 – були синьо-жовтий прапор та тризуб, без яких, напевно, українські диверсанти ніколи не ходять у тил ворога, а також візитівка популярного в російських ЗМІ "Правого сектору". Очевидно, за задумом потужних аналітиків ФСБ всім одразу має стати зрозумілим, що українські диверсанти прихопили з собою державні символи для самоідентифікації, а візитівки як надійні перепустки на засекречені військові бази, які вони збирались вщент знищити", - додав він.

Турчинов обурений тим, що фахівці ФСБ вирішили довести причетність "українських диверсантів" до військової розвідки тим, що у них знайшли пам'ятну тарілочку з символікою Міністерства оборони України.

"Можна і далі обговорювати безглузді та навіжені провокації російських спецслужб та неадекватні пропагандистські штампи, підпорядкованих їм ЗМІ, але треба чітко розуміти, що за цим стоять людські долі, захоплених та катованих заручників, а також інформаційне прикриття ескалації військової агресії проти нашої країни" , - підсумував він.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії заявила, що у середу, 9 листопада, у Севастополі нібито було затримано представників української розвідки. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційному сайті відомства. Українців назвали членами "диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки МОУ", які нібито планували диверсійні акції на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення окупованого РФ півострова Крим.

У Міноборони спростували заяву ФСБ про затриманих в Криму нібито українських диверсантів і наголосили, що їх немає на окупованому півострові. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація