Понад 18% голосів за три години. ЦВК опублікувала явку у другому турі виборів президента

Понад 18% голосів за три години. ЦВК опублікувала явку у другому турі виборів президента

Фото: Associated Press

Найактивніше голосують мешканці південних регіонів.

Центральна виборча комісія опублікувала перші дані явки у другому турі виборів президента станом на 11:00. Наразі активність виборців в Україні та на закордонному виборчому округу становить 18,13%. 

Дані зібрані зі всіх 199 округів, повідомляє Центрвиборчком. Найактивніше голосують мешканці південних, центральних і східних областей. Найнижча явка поки в Західній Україні. Так, на Закарпатті на дільниці прийшло 8,64%, в той час як на Запоріжжі проголосували вже майже 24,67%.

У день другого туру виборів президента України спецвипуски ТСН виходитимуть о 12.00, 15.00 та 18.00, а о 19.30 розпочнеться марафон "Вибір країни", який будуть вести одночасно п’ятеро ведучих. О 21.30, коли в ефірі каналу розпочнеться суперфінал "Голосу країни", безперервна трансляція новин триватиме на YouTube-каналі та Facebook-сторінці ТСН. Всередині вокального шоу також заплановано два випуски ТСН, протягом яких глядачам "1+1" повідомлять про найактуальнішу ситуацію на поточний момент, а після завершення проекту, новини повернуться в ефір і триватимуть до першої ночі.

Рівно о 20.00 одразу після закриття виборчих дільниць глядачі ТСН зможуть дізнатися результати ексклюзивного екзит-полу ТСН. Як і у попередньому турі, його на замовлення каналу "1+1" проводитимуть дві авторитетні дослідницькі компанії – Kantar TNS та Info Sapiens. Методом особистого інтерв’ю планується опитати 20 тисяч респондентів, віком від 18 років, на виході з 600 виборчих дільниць по всій території України (окрім спеціальних та закордонних дільниць). Теоретична похибка вибірки становить не більше 0,7%. Методологія дослідження розроблялася згідно міжнародних стандартів, з урахуванням багаторічного досвіду працівників обох компаній у проведенні екзит-полів під час попередніх виборів в Україні. Під час прямого ефіру 21 квітня ТСН також повідомить результати національного екзит-полу. Новинна служба каналу "1+1" покаже реакції сторін, що перемогли та програли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація