Цю справу має контролювати народ – донька вбитої правозахисниці Ноздровської

Цю справу має контролювати народ – донька вбитої правозахисниці Ноздровської

Цю справу має контролювати народ – донька вбитої правозахисниці Ноздровської

Фото: Facebook/Ірина Ноздровська

Анастасія Ноздровська не довіряє правоохоронцям.

18-річна донька вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Анастасія вважає, що тиск громадськості на правоохоронців не дасть їм спустити на гальмах розслідування вбивства її матері.

Про це вона сказала у коментарі «Голосу Америки».

З'явилися нові подробиці у справі вбивства юристки Ірини Ноздровської

З'явилися нові подробиці у справі вбивства юристки Ірини Ноздровської

«Мені здається, що цю справу має контролювати народ. Коли люди звертають на це увагу і вимагають справедливості, то посадовці бояться і вирішують ці питання», - каже Анастасія.

Донька Ноздровської каже, що не довіряє слідству і правоохоронній системі у цілому. На її думку, якби справа не набула розголосу, то правоохоронці бездіяли б.

«Мама завжди з ними боролася, вимагала справедливості і законних рішень. Вона неодноразово зверталася за допомогою до всіх цих слідчих. Мама завжди з ними боролася, тому вони не викликають у мене довіри. І якби справа не набула такого резонансу, то вони б і далі займалися бездіяльністю», - сказала Анастасія.

Інтереси 18-річної дівчини будуть представляти четверо адвокатів, колишніх колег її мами. Вони кажуть, що домагатимуться того, щоб слідчі працювали належним чином.

«Слідство не було почате вчасно. Слідство почало працювати лише тому, що звичайні прості люди, які не могли стояти осторонь, прийшли і стали вимагати, щоб поліція почала виконувати те, що вона й так повинна була робити», - каже один з адвокатів Олександр Панченко.

Нагадаємо, 1 січня в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської, яка зникла за кілька днів до цього. Жінка особисто вела справу в суді про ДТП, в якій загинула її сестра Світлана Сапатинська.

Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на своїй машині на смерть збив Сапатинську.

Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Справа тягнеться і досі. У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, але його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні, залишивши під вартою ще на 60 діб. Вбивство Ноздровської сталося за кілька днів після цього, 29 грудня.

Наразі слідчі прокуратури готуються до повторного засідання суду першої інстанції у справі проти Дмитра Россошанського.

Повʼязані теми:

Наступна публікація