Дах із плівки та недорогі квитки. У Мінкульті хочуть провести "Євробачення" на "Олімпійському"

Дах із плівки та недорогі квитки. У Мінкульті хочуть провести "Євробачення" на "Олімпійському"

Фото: Getty Images

Нищук сподівається, що арена зможе прийняти рекордну кількість глядачів. 

Міністр культури України Євген Нищук в інтерв'ю виданню "Факти" заявив, що оптимальним місцем для проведення "Євробачення 2017" є головна спортивна арена – НСК "Олімпійський" у Києві.

За словами урядовця, сучасні технології дозволять покрити весь купол стадіону спеціальною плівкою, а газон на полі можуть приховати за покриттям.

"Я розумію, що подібний захід можна провести тільки на стадіоні "Олімпійський" в Києві. Що стосується даху, то на "Олімпійському" є спеціальна система, здатна створити ще більший "піддашок". З нинішніми сучасними технологіями можна зробити тонку плівку, яка повністю закриє купол стадіону. Що стосується поля, то є спеціальні покриття, що закривають траву", - заявив міністр.

Нищук наголосив, що головна спортивна арена України може прийняти 40 тисяч глядачів, тому пісенний конкурс зможуть наживо подивитися удвічі більше людей, ніж у Швеції цього року.

"Якщо нам вдасться провести конкурс на "Олімпійському", то за кількістю глядачів ми зможемо побити всі рекорди "Євробачення". У Швеції було 18 тисяч глядачів. Наш стадіон вміщує 40 тисяч. Зрозуміло, що не всі місця будуть задіяні, але кількість тих, хто прийшов на концерт може бути в два рази більше, ніж в "Глобен-арені". До того ж можна задіяти площі "Олімпійського", зробивши там "Євроклуб", - сказав він.

Міністр заявив, що Швеції організація "Євробачення" коштувала близько 20 мільйонів євро, а деякі квитки на захід коштували по 700 євро, проте все одно були розпродані. В Україні, за рахунок кількості, квитки планують зробити недорогими.

"До речі, що стосується вартості квитків, то я думаю, що за рахунок великої кількості місць на "Олімпійському" вони не будуть дуже дорогими. До того ж думаю, що залучення уваги Європи до України за цей час може "дотиснути" Росію, щоб вона припинила війну на сході нашої країни. Безпека - вона адже загальна для всіх. Тому "Євробачення" я розцінюю як інвестицію, від якої Україна може тільки виграти", - пояснив глава Мінкульту.

На думку Нищука, для проведення конкурсу вимогам безпеки найбільше відповідає саме Київ. 

Нагадаємо, українська співачка Джамала своїм проникливим виступом та піснею "1944" підкорила публіку "Євробачення 2016". В сумі артистка отримала балів: 534 бали - від журі, за новими правилами та  - внаслідок голосування глядачів з країн-учасниць. Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів у 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів. Тепер конкурс у наступному році прийматиме Україна. Мери п'ятьох українських міст  заявили про бажання прийняти у себе міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017". На проведення вже претендують Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та Херсон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація