ДБР оголосила в розшук підполковника СБУ, котрий утік з України в 2017 році

ДБР оголосила в розшук підполковника СБУ, котрий утік з України в 2017 році

Фото: УНІАН

Справу проти нього порушили вже 2018 року, а до оголошення в розшук дійшли тільки зараз.

Підозрюваного в державній зраді підполковника Служби безпеки України оголошено в розшук. Повідомлення про це оприлюднене пресслужбою Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці зазначають, що офіцер спецслужби підозрюється в скоєнні державної зради, дезертирстві, незаконному придбанні спеціальних технічних засобів отримання інформації, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу тощо. "Працівник СБУ за завданням та в координації зі спецслужбами Російської Федерації, діючи в інтересах іноземної держави, збирав та передавав відомості з обмеженим доступом, у тому числі ті, що становлять державну таємницю", - наголошують в органі розслідування злочинів.

Там також повідомили, що офіцер виїхав до Білорусі в грудні 2017 року і в Україну відтоді не повертався. Кримінальне провадження супроти нього розпочато в січні 2018 року Службою безпеки України. До ДБР його матеріали були передані в лютому 2019 року. "Наразі підполковник СБУ оголошений у розшук та, у разі його появи на території України, буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу", - інформують у бюро.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань викрили механізм отримання неправомірної вигоди від іноземців прикордонниками на Сумщині. Ті промишляли підробленням штампів на кордоні з РФ.

Підозрюваного у держзраді Олександра Ракушина готують для обміну із Росією

Підозрюваного у держзраді Олександра Ракушина готують для обміну із Росією

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація