ДБР підозрює керівництво одного з департаментів СБУ в корупції та відмиванні грошей

ДБР підозрює керівництво одного з департаментів СБУ в корупції та відмиванні грошей

Фото: УНІАН

До схеми були причетні працівники Департаменту охорони держтаємниці та ліцензування СБУ.

Державне бюро розслідувань викрило корупційну схему, до якої були причетні працівники Департаменту охорони держтаємниці та ліцензування СБУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко.

За словами Варченко, у злочинній схемі було задіяне керівництво департаменту. Вона розповіла, якою була схема: "Перший заступник начальника ДОДТЛ СБУ давав своїм підлеглим - керівникам управлінь та відділів - перелік підприємців, у яких необхідно вимагати гроші. Потім давав чітку команду тиснути морально доти, доки не сплатять визначену суму. Гроші, які деякі підприємці погоджувалися сплатити, вони переказували на рахунки благодійного фонду, після чого, за вказівкою керівництва ДОДТЛ, кошти перераховувались на підконтрольні правоохоронцям підприємства".

За попередньою версією слідства, працівники цього департаменту вимагали і отримували гроші від підприємців за обіцянки не складати протокол про виявлені порушення та не давати хід справам. З кожного підприємця правоохоронці вимагали від 20 до 300 тисяч гривень. Отримані гроші відмивали через низку підконтрольних підприємств

Слід зауважити, що частину грошей зловмисники проводили як оплату за ремонтні роботи в адміністративних будівлях департаменту, закупівлю будівельних матеріалів та зарплату ремонтників. Інші кошти готівкою передавали посадовцям, які брали участь у схемі.

Санкція статті, передбаченої за цей злочин, передбачає позбавлення волі терміном до десяти років із забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Як повідомлялося раніше, ДБР оголосило у розшук підозрюваного в державній зраді підполковника Служби безпеки України. Правоохоронці зазначають, що офіцер спецслужби підозрюється в скоєнні державної зради, дезертирстві, незаконному придбанні спеціальних технічних засобів отримання інформації, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу тощо. 

Директор ДБР Труба розповів на брифінгу про стан розслідувань низки гучних справ

Директор ДБР Труба розповів на брифінгу про стан розслідувань низки гучних справ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація