ДБР відкрило кримінальні провадження за розслідуванням журналістів про українські СІЗО

ДБР відкрило кримінальні провадження за розслідуванням журналістів про українські СІЗО

Фото: УНІАН

Тюремників підозрюють у сприянні вільному переміщенню в’язнів за межами місць позбавлення волі.

Слідчі територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, розташованих у Києві та Миколаєві, розпочали досудове розслідування за фактами, оприлюдненими у матеріалах журналістського розслідування про можливе порушення закону працівниками Одеського та Київського слідчого ізоляторів.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"У програмі Слідство.Інфо "Тюрма можливостей" міститься інформація щодо можливих протиправних дій правоохоронців, які сприяють вільному переміщенню в’язнів за межами місць позбавлення волі. Слідчі ДБР перевіряють ці факти, а також можливу причетність до вчинення кримінальних правопорушень працівників Державної кримінально-виконавчої служби, державних установ "Київський слідчий ізолятор" та "Одеський слідчий ізолятор", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, досудове розслідування здійснюється за ознаками зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) та хабарництва (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у серпні 2018 року колишні бійці спецроти міліції "Торнадо", яких мали етапувати з Лук'янівського СІЗО, вчинили бунт й забарикадувалися в камерах ізолятора.

Ув'язнені намагались дати опір правоохоронцям, зокрема, "погрожували фізичною розправою та вбивством, облили працівників правоохоронних органів бензином та намагались підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами, внаслідок чого останнім заподіяно тілесні ушкодження". 

Як з’ясувала прокуратура, бунт у Лук'янівському СІЗО зчинився через обшуки, адже ув'язнені займались вимаганням та мали зброю. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація