ДБР заарештувало елітний автопарк екснардепа Микитася

Колишнього народного обранця підозрюють у багатомільйонних махінаціях.

Державне бюро розслідувань заарештувало шість елітних автомобілів народного депутата 8-го скликання ("Воля народу") Максима Микитася.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"За результатами обшуків у народного депутата України 8-го скликання слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, виявлено наявність шести елітних автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, арешт на авто було накладено ухвалою Печерського районного суду міста Києва. Наразі досудове розслідування триває.

Водночас ДБР не називає прізвище колишнього нардепа, проте ЗМІ зауважують, що йдеться про Максима Микитася, який 25 жовтня вийшов на свободу після внесення 80 млн гривень застави

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Суд призначив екснардепу Максиму Микитасю заставу в 5,5 млн гривень

Суд призначив екснардепу Максиму Микитасю заставу в 5,5 млн гривень

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

11 грудня у колишнього депутата Верховної Ради відбулися обшуки у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого відмивання 200 мільйонів гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація