Декілька державних інституцій підписали меморандум про забезпечення доступу до інтернету на автошляхах

Декілька державних інституцій підписали меморандум про забезпечення доступу до інтернету на автошляхах

Відповідно до меморандуму, всі його сторони співпрацюватимуть у питанні впровадження інтелектуальних транспортних систем та їхніх пристроїв на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Міністерство інфраструктури, Міністерство цифрової трансформації, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ), а також низка українських інтернет-асоціацій підписали меморандум про співпрацю в сфері розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на об`єктах транспортної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

“Впровадження мережі “розумних доріг” – це майбутнє транспортної галузі. І перше, що необхідно для реалізації цього завдання – це, звісно, якісний зв’язок, який буде проходити вздовж автомобільних доріг загального користування державного значення", – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відповідно до меморандуму, всі його сторони будуть співпрацювати в питанні впровадження інтелектуальних транспортних систем та їхніх пристроїв на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Зокрема, під час здійснення закупівель робіт з капітального ремонту цих доріг "Укравтодор" буде забезпечувати включення до вимог замовника положень, що спрямовані на розвиток широкосмугового доступу до інтернету, а також розвиток інфраструктури, необхідної для проведення кабельної лінії електрозв`язку.

Раніше повідомлялося, що Міністерство цифрової трансформації планує визначити в столиці місця, де інтернет регулярно працює нестабільно або не працює взагалі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація