Декомунізація "тачанки": мер Каховки пообіцяв захистити "символ міста"

Декомунізація "тачанки": мер Каховки пообіцяв захистити "символ міста"

Фото: Андрій Дяченко/Facebook

Припис про зняття об’єкту надійшов із Києва.

Український інститут національної пам'яті розпорядився ліквідувати монумент "Легендарна тачанка" у Каховці Херсонської області. Про це повідомив міський голова Андрій Дяченко у фейсбуці.

Розпочалась боротьба за Тачанку Невтішні новини. Днями виконком отримав лист з жорсткою вимогою знести Легендарну...

Опубліковано Андрієм Дяченком Понеділок, 13 січня 2020 р.

За його словами, виконком отримав лист із Києва "з жорсткою вимогою знести" пам’ятник, який інститут вважає символом комуністичного режиму. "Підлягає негайній декомунізації", - пояснив припис столичних посадовців мер Каховки.

Дяченко натомість планує захищати "наймасштабніший памятник Херсонщини", який вважає "символом міста". На 16 січня мер призначив проведення позачергової сесії міської ради з цього питання. "100% впевнений, більшість каховчан встануть проти декомунізації Тачанки. Як міський голова, також буду боротися за її збереження до останнього", - пообіцяв він.

Мер закликав до поширення інформації про ситуацію з монументом, встановленим радянською владою на честь завоювання більшовиками півдня України в 1920-х роках. Дяченко пообіцяв клопотати про збереження пам’ятника перед президентом Володимиром Зеленським, керівником області та місцевими депутатами від "Слуги народу".

Конституційний суд у закритому режимі визнав декомунізацію законною

Конституційний суд у закритому режимі визнав декомунізацію законною

Повʼязані теми:

Наступна публікація