Демарш батьків: 250 учням на Волині заборонили іти до школи через її стан

Демарш батьків: 250 учням на Волині заборонили іти до школи через її стан

Фото: Волинь Post

Дорослих лякають умови, в яких належить здобувати знання їхнім дітям.

Скандальним видався початок навчального року в Камінь-Каширському районі Волинської області. Батьки школярів села Стобихівка заборонили дітям іти до навчального закладу, повідомляє УНІАН.

Вдома залишилися понад 250 учнів, батьки котрих нарікають на аварійний стан школи і її невідповідність санітарним нормам. За словами директора закладу освіти Анатолія Хельчика, таке рішення було схвалене на зборах напередодні, 31 серпня. Сама школа функціонує з 1974 року, приміщення не типове – там немає ні актового, ні спортивного залу, в їдальню треба йти по вулиці. У школі 13 класів і 9 класних кімнат, місця не вистачає, учні вчилися у дві зміни, а для кількох класів уроки проводилися в пристосованому приміщенні місцевого Будинку культури, стіна якого дала тріщину і може обвалитися.

Учні Чернівецької гімназії замість купівлі квітів віддали гроші на підтримку воїнів АТО

Учні Чернівецької гімназії замість купівлі квітів віддали гроші на підтримку воїнів АТО

Батьки виклали свої вимоги у зверненні до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, з яким зустрілися під час його візиту в сусіднє село Осівці. Керівник області пообіцяв посприяти у виділенні трьох мільйонів гривень на побудову нової школи. За словами директора Хельчика, проектно-кошторисна документація на будівництво виготовлена більше трьох років тому, але роботи навіть не розпочиналися через відсутність коштів.

Тим часом 1 вересня ведучі ТСН поділилися яскравими кадрами із Дня знань своїх дітей. Син ведучої ТСН Тиждень Алли Мазур, Артем, цього року – третьокласник, а у родині Марічки Падалко одразу троє школяриків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація