День Незалежності на Говерлі: тисячі українців підкорили на честь свята найвищу вершину України

День Незалежності на Говерлі: тисячі українців підкорили на честь свята найвищу вершину України

У ці дні на Говерлі нема чужих людей, там всі вітаються один з одним, хоч і бачать вперше.

День Незалежності: близько 50-ти тисяч людей взяли участь у масових заходах по усій країні. Усе минуло мирно, рапортує поліція. Відзначали свято скрізь. Тисячі людей підкорили цими вихідними найвищу вершину України. Особливо багато людей вийшло на знамениту Говерлу на день прапора. А от тим, хто відважився затриматися у горах на День Незалежності, випало справжнє випробування – сильні грози та туман. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

По дорозі до Говерли – суцільні затори, люди кілометрів 5 ідуть пішки лише до спортивної бази "Заросляк". Саме  звідти починається найпопулярніший маршрут на найвищу вершину України.

Щоб подивитися як там на Говерлі файно, у гори цими вихідними пішли тисячі людей. Тільки ступивши на вершину, вони запалюють фаєри. Група з 54 людей радіє новому рекордові. Вони не лише пошили найбільшу вишиванку на найвищий пам'ятник Тарасові Шевченку, але й витягли її на найвищу вершину України.

Тисячі українців вирішили підкорити Говерлу на День Незалежності

Тисячі українців вирішили підкорити Говерлу на День Незалежності

"Це найбільша вишиванка саме з нами, ковальчанами. Нас сьогодні тут 54 людини. Всі піднялися на позитиві, хлопчикові 5 років, мама переживала, молодець, козак", – хвалиться співорганізатор рекорду Олександр Романюк..

Сорочку для Тараса вишивали цілий рік люди з України, Польщі, Німеччини, Франції та США.

У ці дні на Говерлі нема чужих людей, там всі вітаються один з одним, хоч і бачать вперше. Трохи осторонь від усіх свій бойовий прапор розгортають військові. Без пафосу і гучних промов. На найвищій вершині України вони згадують своїх побратимів, які поклали життя за Незалежність цієї країни.
 
Тисячі людей на Говерлу піднімаються і одразу ж спускаються, лише одиниці йдуть далі у гори. Щоб зустріти День Незалежності на висоті у 2 кілометри. Але новий день розпочинається з туману та сильної зливи. Гірські стежки перетворюються у бурхливі струмки. Але ж після  дощу обов'язково буде сонце.

Повʼязані теми:

Наступна публікація