День сліз: в окупованій Керчі поховали більшість жертв кривавої бійні в коледжі

День сліз: в окупованій Керчі поховали більшість жертв кривавої бійні в коледжі

Фото: Reuters

Місце поховання головного підозрюваного невідоме.

Керч прощається з жертвами бійні в коледжі – у п’ятницю в місті поховали 17 загиблих. Загалом напад забрав 21 життя, а на лікарняних ліжках досі лишається 44 поранених, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Церемонії відбуваються за особливих заходів безпеки: в окупованому місті обмежено рух транспорту, центральну площу огороджено, а тих, хто приходить туди, перевіряють на наявність зброї. На площі 17 трун – перші жертви нападу в коледжі. Попрощатися з ними приходять сотні людей, місцеві ЗМІ пишуть, що церемонію переривають, бо родичі жертв не витримують напруги. Саме поховання проводять без сторонніх на старому міському кладовищі.

На головній площі Керчі поховали 17 жертв атаки в коледжі

На головній площі Керчі поховали 17 жертв атаки в коледжі

Розтрощені вікна, залита кров'ю підлога та пробиті кулями стіни – такий вигляд ізсередини має керченський політехнічний коледж. Слідчі намагаються точно встановити, як діяв нападник – четвертокурсник Владислав Росляков. Хлопець приніс до закладу дві саморобних бомби, підірвав одну та розстріляв викладачів і студентів із гвинтівки. Щоби купити її, отримав російський дозвіл – держава-агресорка дає такі 18-річним. "Він показав нам свій дозвіл на зброю, котрий дає йому право купувати", - розповів директор магазину Анатолій Лунев.

Звідки студент коледжу та син санітарки взяв 600 доларів на зброю й патрони – відповіді на це запитання слідчі не дають, натомість працюють із комп'ютером підозрюваного та опитують найближчих родичів і друзів. У мережі з'являються свідчення знайомих про те, що юнак не просто цікавився історіями маніяків, а захоплювався ними. З’явився також коментар батька Рослякова, котрий розповів, що давно не жив із сином, а в дитинстві той був звичайним хлопцем і любив тварин. Рослякова спершу хотіли поховати в окремому безіменному секторі кладовища, але згодом передумали і залишили вибір цвинтаря на розсуд родичів.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація