День святого Валентина: скільки коштують букети квітів напередодні свята любові

День святого Валентина: скільки коштують букети квітів напередодні свята любові

Фото: Pexels

За словами квіткарів,  під час карантину їхній  бізнес переживав не найкращі часи.

Символ кохання та пристрасті - квіти. Їх до Дня святого Валентина дарують найчастіше: дівчатам і жінкам. Ясна річ, що перед святом  - і  їх вартість зросла. Тож у скільки стануть букети та які вибрати серед різноманіття - щоб  догодити коханим?

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У теплицях у Запоріжжі до свята дозрівають близько 40 видів тюльпанів. Доглядати за квітами необхідно щодня. Вологість повітря має бути не більше 80 відсотків. Обов’язково – слідкувати й за температурою. Інакше -  рослини  загинуть. 

День святого Валентина: ціни на квіти

З цих теплиць рослини доставляють чи не на усі ринки країни. Відпускна ціна тюльпанів – від 15 гривень за кожен. Примула коштує до 25. Цикламен – близько 60 гривень.

За словами квіткарів,  під час карантину їхній  бізнес переживав не найкращі часи. І покладають великі надії на свята. А ще додають, що кожна рослинка на вигляд має бути ідеальною.

Підприємці сподіваються, що вирощені ними квіти стануть справжньою окрасою свята кохання. 

День святого Валентина: які квіти популярні 

Найбільше мають попит – хризантеми та троянди. Вартість троянд - різниться.  У топі - ще й  тюльпани. Також букети в коробках  користуються нині великим попитом. Швидко розкуповують і композиції  з соняшниками, ромашками, гортензіями та декоративною капустою. У асортименті на ятках - ще й квітки у горщиках. Та навіть штучні - із повітряних кульок. Ціни на них стартують  від 60 гривень.

Квіти з різних куточків світу коштують дорожче. Гортензії, до прикладу, з Туреччини вартують 300 гривень за 1 штучку.  Метрові троянди  з Еквадору  будуть коштувати 90-100 гривень. І - це на двадцять гривень дорожче, ніж торік. А от ціни на голландські тюльпани майже незмінні - 30 і 35 гривень за штучку.

День святого Валентина: як продовжити життя квітам

Тюльпани та нарциси, радять продавці,  краще купувати напівзакритими. А у бутона троянд мають бути нижні пелюстки.  А щоб квіти довго не в’яли у вазі – їх обов’язково треба підрізати. Цукор у воду - не додавати.

День святого Валентина: квіткові тренди

Нині у тренді - фарбовані квіти: фарбують тюльпани, піони, лілії. А щоб надати квітам незвичного вигляду та зробити об’ємнішими - їхні пелюстки вивертають.

Що ж до кольорів - то нині найактуальніші - нюдові. У поєднанні з темними - бордовими та навіть чорними. Така контрастність особливо приваблива  у великих букетах.  Чорний колір не робить букет траурним, а навпаки - дає якусь пікантність букету.  У букетній моді - ще й сухі трави - це тренд був 20-30 років назад і він просто повернувся до нас.

Важлива і форма композиції. Зараз актуальна - трошки видовжена форма букета.

Читайте також:

Новини України: скільки коштують букети перед Днем святого Валентина

Новини України: скільки коштують букети перед Днем святого Валентина

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація