Денісова переконує, що полонені українські моряки не отримують ліків в "Матроській тиші"

Денісова переконує, що полонені українські моряки не отримують ліків в "Матроській тиші"

Фото: УНІАН

Омбудсмен розповіла, що їх можуть перевести до іншої тюрми.

Пораненим українським морякам, яких захопили унаслідок російської агресії у районі Керченської протоки, з початку 2019 року не надають ліків у ізоляторі "Матроська тиша".

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, - повідомляє  "Прямий" .

Мовляв, така ситуація склала від початку 2019 року. Хоча українські моряки потребують ще лікування, підтримки, реабілітації, дій лікарів.

"Їх готують перевезти до іншого слідчого ізолятора, а це "Лефортово", де відбудеться судилище над нашими моряками, вже починаючи з 15 січня", - заявила омбудсмен.

Полонених українських моряків можуть обміняти на ув'язнених в Україні росіян

Полонених українських моряків можуть обміняти на ув'язнених в Україні росіян

Нагадаємо, що раніше рідні полонених моряків висловили претензії до омбудсмена Денісової

Додамо, що вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація