Депутат з комітету Шахова, у якого виявили коронавірус, здав тест на інфікування

Депутат з комітету Шахова, у якого виявили коронавірус, здав тест на інфікування

Фото: Associated Press

Шахов повернувся з-за кордону.

Нардеп Сергій Шахов із групи "Довіра" захворів на коронавірус після повернення зі Швейцарії, куди їздив на відпочинок. Депутат від шпиталізації відмовився і самоізолювався вдома. З ким він спілкувався до того — у сюжеті ТСН.19:30.

Депутат з комітету Шахова здав тест на коронавірус. Про це Олексій Вельможний повідомив ТСН. Нардеп зазначив, що не має підвищеної температури тіла і здав аналіз для тесту на новий коронавірус.

Сам нардеп Сергій Шахов живе в елітному котеджному містечку під Києвом. Жителі цього куточка живуть за надійною огорожею та під цілодобовою охороною. Нині стривожені. Високий паркан не захистив їх від зарази.

Хтось почув про недужого сусіда та зателефонував до поліції. Утім, до правоохоронців Шахов не вийшов. Домочадці сказали, що його немає вдома.

"На подвір’ї вони побачили жінку, яка повідомила, що, крім неї, нікого в будинку немає. Людина в закритому приміщенні, вона не чинить комусь небезпеки своєю присутністю. Якщо ця людина перебуває в будинку і самоізолювалася, то віна не порушує цим порядок", - каже Віталія Грохольська, речниця поліції Київської області.

Нардеп Сергій Шахов захворів на коронавірус: де і від кого він міг заразитися

Нардеп Сергій Шахов захворів на коронавірус: де і від кого він міг заразитися

Сам нардеп розповів: щодомівки не залишав, а гостей не приймає, щоби не заразити. Хоча почувається вже значно краще. За його словами, три дні мав кашель та високу температуру. Викликав лікарів та сам наполіг, щоби зробили тест на коронавірус. Сьогодні отримав підтвердження. Утім, ще раз здав біоматеріал на аналіз уже для державної лабораторії.

"Зранку зателефонували мені з лабораторії і сказали, що тест підтвердився, але я вірю тільки документам. Хочу на руках мати документ з печаткою, з підписом, хто на себе братиме відповідальність. Тому що теж в інтернеті пишуть, що 70% тестів можуть бути брехливими, тому я сьогодні повторно здав цей тест", - розповів Шахов.

Від шпиталізації депутат відмовився. "Мене хотіли повезти в державну клініку Олександрівську, коли я запитав у лікарів, який там сьогодні стан, то мені сказали, що клініка переповнена. Ну навіщо Шахову їхати туди сьогодні, щоб ще когось заразити або підхопити ще чого-небудь", - наголошує народний депутат.

У залі Верховної Ради Шахов востаннє був 6 березня і дарував колегам-жінкам квіти. Це було ще до поїздки в Європу. Однак сам нардеп припускає, що він міг заразитися раніше, від когось із депутатів в Україні. За його словами, деякі колеги з температурою ходили на засідання Ради. Якщо так, то в небезпеці і всі парламентарії, і прем'єр Шмигаль, якому Шахов тиснув руку 4 березня, і президент Зеленський, з яким нардеп спілкувався того ж дня.

Нині в МОЗі розпочали епідеміологічне розслідування, яке має встановити коло контактів Шахова.

Кореспондентка ТСН Марія Васильєва.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація