Рада підтримала заборону пластикових пакетів

Рада підтримала заборону пластикових пакетів

Фото: УНІАН

За проект проголосували 365 депутатів.

Під час засідання 12 листопада Верховна Рада ухвалила за основу проєкт Закону "Про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу".

За постанову проголосувало 365 депутатів.

Документом передбачено, що від січня 2020 року в роздрібній торгівлі, закладах ресторанного господарства заборонять розповсюджувати надлегкі пластикові пакети, легкі та оксо-розкладні. Але є виняток – надлегкі пластикові пакети, визначених розмірів, можна використовувати як первинну упаковку для свіжої риби і м’яса, льоду, а також сипучих продуктів. Продавцям також заборонять схиляти споживачів до купівлі пакетів.

За порушення норм закону передбачається відповідальність у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а за повторне протягом трьох років порушення - від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн).

Нагадаємо, у громадських місцях в Україні можуть з'явитися автомати для пластикових пляшок. Для цього пропонують змінити державні будівельні норми. Наразі в уряді лише вивчають іноземний досвід. Такі автомати обмінюють пляшки на гроші або спеціальні чеки, на які можна вибрати певні продукти в магазинах.

Чилійські вчені вигадали альтернативу пластиковим пакетам, які розчиняються у воді

Чилійські вчені вигадали альтернативу пластиковим пакетам, які розчиняються у воді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація