Держава може забрати дітей в погорільців з Харківщини через недбалість

Держава може забрати дітей в погорільців з Харківщини через недбалість

Є чимало свідчень, що батьки не дбають про малечу.

На Харківщині в пожежі загинули 3-річна дівчинка та її бабуся. Трагедія сталася в Хотомлі кілька днів тому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Коли будинок спалахнув, усередині було восьмеро людей – троє дорослих та п'ятеро дітей. Наймолодшого, 3-місячного Івана, винесли на руках, ще троє дітей разом із мамою та дідусем вибігли самі, бабуся кинулася до сусідньої кімнати рятувати 3-річну Софіку, але не встигла – літня жінка згоріла живцем, дівчинка вчаділа.

У будинку багатодітної родини на Харківщині сталась пожежа, є загиблі

У будинку багатодітної родини на Харківщині сталась пожежа, є загиблі

Мама загиблої дівчинки розповідає, що вогонь спалахнув, коли її вітчим просто посеред хати почав готувати бензинову суміш для бензокосарки. «Не знаю, як іскра з’явилася», - твердить вона. Натомість у поліції кажуть, що дорослі могли курити просто в кімнаті. «Взагалі-то родина антисоціальна. У них у сім’ї було заведено в будинку палити», - каже слідчий Сергій Кравченко.

Четверо дітей наразі в лікарні, стан 6-річної дівчинки, що лежить з опіками, стабільний, двоє її братів та сестра з підозрою на отруєння чадним газом теж під наглядом медиків. «Діти здорові, ніяких наслідків не повинно бути», - каже завідувач відділення обласної клінічної дитячої лікарні Сергій Бевз.

Тим часом сільрада Хотомлі вже перетворилася на невеличкий склад – селяни несуть речі для потерпілої родини: одяг, взуття, речі побутового вжитку. При цьому місцеві розповідають, що родина неблагонадійна: мати Оксана полюбляє оковиту, не працює, нехтує дітьми. У магазині купує лише цигарки, твердить Тетяна Дехтярьова. «Зайшла взяти пачку цигарок. Горілку вона ніколи в нас не купувала, бо ми в борг не даємо, а грошей у неї майже ніколи нема. Коли дитина просить цукерку, вона каже: стули пельку!», - розповідає продавчиня.

Селяни, що допомагали гасити пожежу, кажуть, що і в день трагедії Оксана була нетвереза. «Не могла толком сказати, хто в домі взагалі був, хто лишився, потім уже допитали», - каже депутат сільради Андрій Лебеденко.

У поліції не відкидають, що діти з лікарні поїдуть не додому, а в реабілітаційний центр, а матір узагалі можуть позбавити батьківських прав. За ці два дні жінка до своїх дітей у лікарню так і не прийшла.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація