Держприкордонслужба відмовила у перетині кордону 800 росіянам після завершення воєнного стану

Держприкордонслужба відмовила у перетині кордону 800 росіянам після завершення воєнного стану

Фото: Державна прикордонна служба України

Це вдвічі менше, ніж під час дії воєнного стану.

Понад 800 громадян Росії не пустили до України після завершення дії воєнного стану.

Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

"Після припинення воєнного стану прикордонники продовжують здійснювати посилені заходи з перевірки в'їзду іноземних громадян до України. Так, від 26 грудня понад 800 громадянам РФ відмовлено у пропуску", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за період дії воєнного стану, який тривав від 26 листопада до 26 грудня, Держприкордонслужба відмовила в перетині кордону 1651 громадянину РФ.

Прикордонники також нагадали, що при перетині кордону іноземцями та особами без громадянства, зокрема громадянами Російської Федерації, вони постійно відокремлюють групи ризику і вживають додаткових заходів для недопущення до України осіб, які можуть бути причетні до провокаційних дій.

Нагадаємо, що від 26 листопада 2018 року строком на 30 днів на території десяти областей України діяв режим воєнного стану. Причиною такого рішення стала збройна провокація Росії в Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України. Така поведінка Кремля викликала гостру критику з боку країн Великої сімки. Наразі в московському СІЗО "Лефортово" утримуються 24 військових. Їх звинувачують у порушенні кордонів Росії

В 10 областях України завершився режим воєнного стану

В 10 областях України завершився режим воєнного стану

Повʼязані теми:

Наступна публікація