Детективи НАБУ взялися за неякісну військову форму для української армії

Детективи НАБУ взялися за неякісну військову форму для української армії

Детективи НАБУ взялися за неякісну військову форму для української армії

Фото: facebook.com/Юрій Бірюков

У Міноборони з'явиться "швейна" військова частина, яка стане монополістом з пошиття військової форми.

Детективи Національного антикорупційного агентства України вилучають зразки неякісної літньої польової військової форми зі складів тилу Збройних сил України у Києві, Харкові та Хмельницькому.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник президента України Юрій Бірюков.

За словами Бірюкова, військпреди, які приймали неякісну форму, будуть покарані. Вже є дві кримінальні справи щодо таких чиновників Міноборони.

Радник президента зазначив, що Міністерство оборони України планує створити своє швейне підприємство, яке буде шити військову форму.

За його словами, зараз швейні фабрики, які шиють форму військовим, роблять неякісну продукцію, змовляються з конкурентами під час торгів не знижувати ціни, а також зривають терміни поставки форми в армію, щоб віддати її без лабораторних досліджень та експертиз.

Бірюков привів у приклад турецьку армію, де існує військова частина, яка займається виключно пошиттям військової форми (від польової до парадної), і одягає всіх військовослужбовців ВПС Туреччини. Міноборони України вирішило піти по такому ж шляху.

Радник президента зазначив, що "швейну" військову частину відкриють в тому місті, де розташовується "найбільш злісне швейне підприємство, яке працює з Міністерством оборони".

Повʼязані теми:

Наступна публікація