Деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали неприхованими рупорами пропаганди РФ - Порошенко

Деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали неприхованими рупорами пропаганди РФ - Порошенко

Фото: Facebook/Святослав Цеголко

Частина інформаційного простору України окупована так само, як і частина Донбасу.

Останнім часом в Україні деякі політики намагаються перекласти відповідальність за війну на Донбасі з Росії на Україну. Для цього використовується інформаційний простір. 

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді.

"Деякі українські політики тиражують фейки російської пропаганди, намагаються зняти з агресора відповідальність за війну, цинічно перекладаючи її з Росії на Україну. І деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали просто неприхованими рупорами російської пропаганди", - сказав він.

Президент зазначив, що частина інформаційного поля України так само окупована, як і частина Донецької та Луганської областей. Тому інформаційна безпека під час виборів в Україні є одним із найважливіших питань. 

Порошенко заявив, що підтримує законопроект про реєстрацію агентів впливу держави-агресора, тобто Росії. Такий закон, за його словами, не вплине на громадянське суспільство, медіа та свободу слова. 

Президент наголосив на тому, що Росія хоче привести в парламент України свої сили і заблокувати євроінтеграційні та євроатлантичні рухи країни. 

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що необхідно викреслити з Конституції положення про базування Чорноморського флоту РФ у Криму.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація