Дезертирка з Криму збиралась оформити український паспорт, щоб вільно їздити країною

Дезертирка з Криму збиралась оформити український паспорт, щоб вільно їздити країною

Фото: Прес-служба Державної прикордонної служби України

Жінку затримали, коли вона приїхала до батьків на Полтавщину.

У селищі Котельва, що у Полтавській області, Служба безпеки України та військова прокуратура затримали військовослужбовця-дезертирку з Криму. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За повідомленням, мешканка Полтавщини у 2013 році переїхала до Криму. Вона служила механіком радіорелейної станції у Севастополі. Після захоплення півострова жінка отримала громадянство Росії та перейшла на військову службу до окупантів.

Наприкінці липня вона приїхала до батьків на Полтавщину. Зрадниця планувала отримати український паспорт на інше прізвище, щоб вільно пересуватися країною.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України – дезертирство. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, першого заступника командувача Військово-Морських Сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро судитимуть за дезертирство. З липня 2014 року він перебував на посаді заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ. Зараз він звільнений з військової служби та перебуває на території окупованого Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація