Дільниці відкрилися: в Україні розпочалося голосування на місцевих виборах

Дільниці відкрилися: в Україні розпочалося голосування на місцевих виборах

Фото: УНІАН

Виборчі дільниці працюватимуть до 20:00.

В Україні 25 жовтня о 8:00 відкрилися виборчі дільниці  - розпочалося голосування на місцевих виборах.

Варто зазначити, що сьогодні виборці обиратимуть мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад – сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах. 

Щоб проголосувати, потрібно з собою мати паспорт громадянина України. На руки після підпису видадуть необхідну кількість бюлетенів. У Києві це буде два, у більшості регіонів - чотири. А, наприклад, у Житомирі, Полтаві або Херсоні 5 бюлетенів.

Голосування за сільських та селищних голів буде традиційним: потрібно буде просто поставити галочку або хрестик навпроти прізвища.

А ось територіальні виборчі списки дещо відрізнятимуться. У кожному бюлетені буде дві колонки, які необхідно заповнити. У першій колонці ліворуч – список партій. Там треба буде позначити (поставити галочку або хрестик), яку політсилу ви підтримуєте. Праворуч буде перелік депутатів. І тут уже ви зможете конкретизувати, кого саме з обраної вами партії ви хотіли б бачити серед депутатів, вписавши номер обраного зі списку. Якщо такий номер не вказати, то буде врахований тільки голос за партію. Цифри необхідно вписувати у спеціально розкреслений трафарет, а номер кандидата має бути точним, тобто не 1, а 01.

Більше про алгоритм дій виборців на дільницях 25 жовтня та відповіді на головні запитання щодо голосування читайте у нашому матеріалі.

В Україні місцеві вибори: яким буде голосування в умовах карантину

В Україні місцеві вибори: яким буде голосування в умовах карантину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація