Димова завіса, гучна музика та обмальовані стіни. У Києві пікетують офіс телеканалу NewsOne

Український канал хотів провести телеміст із "Росією 1".

Уже годину в Києві активісти пікетують офіс телеканалу NewsOne. Зійшлося кілька сотень людей. Біля будівлі - чимало правоохоронців, пригнали автозаки.

Акція розпочалася з гучної музики, вибухів димових шашок та густого диму. Потім активісти у своїх виступах вимагали скасування ліцензії NewsOne (Нацрада з питань ТБ з цього приводу має зібратися 9 липня).

Потім мітингувальники підійшли безпосередньо до вікон NewsOne - зробили надписи на асфальті та вікнах, приклеїли на скло портрети Путіна й вигукували: "Путін х*йло!".

У натовпі активісти розгледіли журналіста проросійського видання Стана.ua. Аби не сталося сутичок, поліція допомогла йому звідти піти.

Пряму трансляцію з-під офісу NewsOne вів ТСН Live:

У Києві під офісом телеканалу NewsOne відбувається акція протесту «Ідемо на телеміст!». 12 липня телеканал, що належить куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували спільний телеміст. Після суспільного резонансу, реакції силових органів, президента України та активістів від проведення телемосту відмовилися. У NewsOne причиною відмови від нього назвали загрозою нападу на канал та погрози журналістам.

Опубліковано ТСН Live Понеділок, 8 липня 2019 р.

У Києві відбувається акція під стінами офісу NewsOne

У Києві відбувається акція під стінами офісу NewsOne

Нагадаємо, 12 липня український телеканал NewsOne, що належить кандидату в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" та куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували провести спільний двогодинний телеміст "Треба поговорити". Проведення цього телемосту між NewsOne та "Росією 1" обурило багатьох громадян, активісти закликали провести акцію протесту біля будівлі телеканалу у Києві.

На самому телеканалі порівнюють цю подію зі знаковим телемостом 1986 року між СРСР та США. Там повідомили, що отримують безліч дзвінків від людей, які підтримують ідею проведення телемосту, і нарахували "близько 70% людей, які чекають прямих політичних переговорів з Росією". У публікації наголошується, що це буде "діалог між народами України і Росії", необхідний "заради миру".

Анонс телемосту викликав різко негативну реакцію українських політиків. Вони назвали ініціативу провокацією з боку Кремля та складовою гібридної війни проти України. Лунали заклики скасувати ліцензії телеканалів Медведчука та ввести проти них санкції.

Президент Володимир Зеленський у зв'язку з подіями записав звернення до українців та особисто до Путіна. Він назвав телеміст "дешевим і небезпечним піарходом" перед виборами, метою якого є розділення українців на два табори. Також Зеленський закликав президента РФ поговорити в присутності Трампа, Мей, Меркель та Макрона.

Згодом NewsOne скасував марафон "Треба поговорити" - там пояснили це погрозами на адресу журналістів, інформаційною атакою проти каналу, а також небажанням того, аби їхнє ім'я використовували у передвиборній кампанії.

8 липня Рада національної безпеки та оборони провела нараду щодо інформаційної безпеки - через уже скасований телеміст між українським каналом Віктора Медведчука NewsOne та "Росією 1", якою керує пропагандист Дмитро Кисельов.

"За дорученням президента провів нараду щодо інформаційної безпеки. Державні органи, зокрема СБУ та Національна поліція, отримали низку відповідних доручень, зокрема щодо захисту інформаційного простору. Додаткові деталі не можемо надати через таємність. "Ньюзваном" скасовано так званий "телеміст", але це не кінець інформаційної війни. Тому і наша робота продовжується, - написав у Facebook секретар РНБОУ Олександр Данилюк.

8 липня була оприлюднена заява народного депутата Тараса Козака. Він стверджує, що є кінцевим бенефіціаром і власником телеканалу NewsOne, і відкидає підозри генпрокурора Юрія Луценка в тому, що за каналом стоїть кіпрська компанія, а фінансування відбувається російським "Промсвязьбанком".

Скандал та можливі санкції змусили NewsOne скасувати телеміст з російським каналом

Скандал та можливі санкції змусили NewsOne скасувати телеміст з російським каналом

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пропагандистський телеміст Україна-РФ
Наступна публікація