Директор держпідприємства на Харківщині упіймався на спробі дати 100 тисяч доларів слідчому НАБУ

Директор держпідприємства на Харківщині упіймався на спробі дати 100 тисяч доларів слідчому НАБУ

Фото: Flickr/НАБУ

У Раді говорять, що йдеться про "чорного лісоруба" Сиса.

Детективи Національного антикорупційного бюро України 30 жовтня затримали "на гарячому" директора одного з державних підприємств на території Харківської області за спробу дати хабара слідчому бюро.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ 31 жовтня.

Чиновник пропонував 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. Згідно з повідомленням НАБУ, кримінальна справа "пов'язана з протиправним відчуженням значних обсягів необлікованого майна державного підприємства у вигляді деревини та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним йому приватним суб’єктам господарювання".

"Особу затримано відповідно до ст.208 КПК України. Наразі здійснюються невідкладні слідчі дії, вирішується питання про повідомлення особі про підозру", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Детективи не повідомляють імені затриманого, однак нардеп від "Слуги народу" Олексій Кучер на своїй сторінці у Facebook повідомив, що йдеться про директора Гутлянського лісгоспу Віктора Сиса.

Друзья, известный харьковский лесоруб Сыса был задержан на даче взятки. Говорят, хотел купить детектива НАБУ за 100 тыс. $. Не получилось ...

Опубліковано Олексієм Кучером Середа, 30 жовтня 2019 р.

Зазначимо, директор ДП "Жовтневе лісове господарство" Руслан Чагаровський стверджує, що незаконні вирубування на Харківщині контролює директор Гутянського лісгоспу Віктор Сис.

"Наразі він найбільший "чорний лісоруб" на Харківщині… У мене з’явилася можливість наводити лад з приходом нової влади", – зазначив Чагаровський.

Під час візиту на Харківщину, Сисі публічно зателефонував президент України Володимир Зеленський та викликав його до Офісу президента аби отримати відповіді на звинуваченні в причетності до вирубовання лісів.

НАБУ підозрює голову Чернівецької облради в отриманні хабара у розмірі 180 тисяч доларів

НАБУ підозрює голову Чернівецької облради в отриманні хабара у розмірі 180 тисяч доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація