Директора оборонного підприємства підозрюють у мільйонній розтраті

Директора оборонного підприємства підозрюють у мільйонній розтраті

Фото: УНІАН

Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура Києва повідомила про підозру директору державного підприємства "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння"" у розтраті 1,4 млн гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Правоохоронці встановили, що директор держпідприємства 2015 року організував придбання в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю, що призвело до розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

Крім того, збитки, нанесені державі, підтверджено результатами судово-економічної експертизи. ”За результатом слідства директору держустанови оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Також до суду скеровано клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу – застави у розмірі співвідносному нанесеним збиткам.

Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Тим часом прокуратура Закарпатської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. Його звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація