Директорці згорілого одеського коледжу обрали запобіжний захід

Директорці згорілого одеського коледжу обрали запобіжний захід

Директорці згорілого одеського коледжу обрали запобіжний захід

Фото: скриншот з відео

Їй стало зле під час судового засідання.

Суд обрав запобіжний захід директорці Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якому сталася смертельна пожежа.

Їй призначили цілодобовий домашній арешт, повідомляє кореспондент ТСН.

Любов Кочерга підозрюється у недбалому ставленні до своїх службових обов`язків, за що їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Під час судового засідання підозрюваній стало зле – їй викликали "швидку допомогу", передає "5 канал".

Кочерга розповіла у суді, що 2017 році після пожежі у дитячому таборі "Вікторія" звернулась до організацій, аби дізнатися, скільки коштує встановити сучасну автоматичну систему сигналізації, оскільки у коледжі була лише механічна. Їй назвали суму у понад 200 тис. грн. Директорка каже, що написала листа до Міносвіти України, але, за її словами, жодної відповіді не надійшло.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 4000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали майже 30 осіб. Крім того, від початку пожежі 14 осіб офіційно вважали зниклими безвісти. 

Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами. Поліція розглядає дві версії загоряння в коледжі: аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.Утім, правоохоронці знайшли розбіжності між показати свідків та реальними подіями. 

На ранок 9 грудня загиблих уже 12 осіб. Першою була 17-річна студентка коледжу. Вона вистрибнула з вікна будівлі і отримала травми несумісні з життям. Рятувальники почали розчищати завали надвечір 5 грудня, тоді ж виявили тіло ще однієї загиблої - 43-річної викладачка коледжу Ганни Бортюк.  Впізнання знайдених тіл триває. 

Студенти згоріло коледжу відновлять навчання у понеділок, 9 грудня. Вони навчатимуться в аудиторіях Одеського фінансово-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету, а також в іншому корпусі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

В Одесі обиратимуть запобіжний захід директорці згорілого коледжу

В Одесі обиратимуть запобіжний захід директорці згорілого коледжу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація