Директору НДІ "Укроборонпрому" повідомили про підозру у розтраті майже мільйона гривень

Правоохоронці викрили схему розтрати та привласнення бюджетних коштів.

Директору держпідприємства "Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів", який входить до складу ДК "Укроборонпром", оголосили про підозру в розтраті майже 1 мільйона гривень з держбюджету.

Про це повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України

"У лютому 2019 року Міністерство оборони України та "Державний НДІ хімічних продуктів" уклали договір на постачання 600 одиниць військових засобів ураження на суму більше 12 мільйонів гривень. Після цього директор держпідприємства уклав договір з керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити та поставити необхідне озброєння", - розповіли у прокуратурі.

За даними слідства, директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти на суму 917 726 грн, призначені на виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ.

У серпні 2019-го правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах та військових представництвах, під час яких вилучена необхідна документація, чорнові записи тощо. Нині тривають подальші слідчі розшукові дії щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших осіб, причетних до його вчинення.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 (Розтрата майна) Кримінального кодексу України, також про підозру було повідомлено директору приватного товариства. Підозрюваним загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Експрезидент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація