Директору ветсанзаводу заводу, який влаштував на Волині скотомогильник, оголосили про підозру

Директору ветсанзаводу заводу, який влаштував на Волині скотомогильник, оголосили про підозру

Фото: Про Ковель

Посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження.

Ковельська місцева прокуратура Волинської області оголосила про підозру директору заводу, який завдав довкіллю збитків на 1,8 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

"Здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження про зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забруднення земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 239 КК України), вчинені директором Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод".

Встановлено, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі, чим спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також спричинив йому шкоду на суму більш ніж 1,8 млн грн.

Гори трупів тварин, що лишає ветсанзавод на Волині, загрожують екологічною катастрофою

Гори трупів тварин, що лишає ветсанзавод на Волині, загрожують екологічною катастрофою

Наразі керівнику підприємства оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, жителі Ковеля Волинської області скаржаться на скотомогильник, який влаштувало керівництво місцевого ветсанзаводу - держпідприємства, яке мало би утилізовувати тваринні рештки.

Місцеві жителі розповіли ТСН.ua, що ситуація на цьому підприємстві ніколи не було задовільною, але останнім часом значно погіршилася. Мовляв, раніше рештки використовували для виготовлення мила, й іноді мешканці розташованих неподалік будинків відчували сморід. Проте тепер трупи свиней, собак і навіть коней звалюють просто неба, а неприємний запах відчувається вже на набагато більшій території. 

На Волині купи мертвих свиней та коней гниють просто неба

На Волині купи мертвих свиней та коней гниють просто неба

Повʼязані теми:

Наступна публікація