Діти горіли в хаті кілька годин: моторошні подробиці пожежі на Вінниччині

Діти горіли в хаті кілька годин: моторошні подробиці пожежі на Вінниччині

Фото: vn.dsns.gov.ua

Родина стояла на обліку у соцслужб - кажуть правоохоронців.

Дворічна дівчинка загинула в пожежі на Вінниччині. Її шестирічна сестричка - лежить у реанімації. Трагедія сталася в селі Некрасово. Батьки нагріли піч, залишили дітей самих удома, а хату зачинили за замок. Коли матір повернулася, побачила дим, вибила вікно, але найменша Вікторія вже була мертва.

Про те, у якому стані її сестричка, - 3 березня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Навколо обійстя стійкий запах горілого, в хаті вибиті вікна, а всередині попіл. Сусіди кажуть - хата горіла кілька годин - але через її розташування цього ніхто не помітив.

Зайнялось щось біля печі, температура у хаті була така, що телевізор, який стояв за кілька метрів від неї, повністю розплавився, а диван, на якому лежали дівчатка, був ще ближче.

Дворічна Вікторія та шестирічна Уляна були вдома самі. Батьки пішли ще зранку, а дітей зачинили на замок. Мати повернулася лише за кілька годин.

"Мати повідомила, що вона, побачивши дим, розбила вікно і залізла в будинок. Побачила, що від печі йде вогонь і почала шукати дітей", - розповідає начальник відділу поліції №3 вінницького районного управління Віталій Стахов.

Найменша дівчинка вже не дихала, лікарі швидкої діагностували смерть. Шестирічну Уляну шпиталізували. Вона зараз в комі в реанімації 

За словами лікарів, у дитини ураження дихальної системи, оскільки вона надихалась чадним газом, та ураження легень.

В лікарню до дівчинки ніхто не приходить. ЇЇ мати, 30 річна Світлана, ніде не працює, розповідають у селі. Обидві дитини від попередніх шлюбів. У це село приїхала з новим співмешканцем і винайняли тут хату 

"Тут вони були набігами. Вони якійсь неадекватні, видно, що люди зловживають спиртними напоями", - говорить староста Андрій Фостик.

Діти були недоглянуті і часто голодні, розказують сусіди.

Новини України: у якому стані перебуває 6-річна сестра загиблої в пожежі дівчинки

Новини України: у якому стані перебуває 6-річна сестра загиблої в пожежі дівчинки

Родина стояла на обліку у соцслужб - кажуть правоохоронців Вони відкрили одразу два кримінальних провадження. За недогляд за дітьми і порушення правил пожежної безпеки. Хата спалахунула через розпечену пічку, - це встановили рятувальники.

Матір і вітчима опитали, але відпустили на похорон. Де зараз проблемне подружжя - в поліції не знають. 
 
Що сталось з її онуками лиш ввечері дізналась Галина. Жінка живе у сусідньому селі. Де її донька - теж не знає.

Мамі і вітчиму дівчат загрожує до 8 років позбавлення волі. Також поліцейські клопотатимуть, аби жінку позбавили прав на старшу доньку, за життя якої нині борються медики. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація