Діти у формі Червоної армії й "Тополі" на параді. Севастополь на 9 Травня вчадів у мілітаризмі

Також вулицями пройшлися учасники російської акції "Безсмертний полк".

В окупованому Севастополі місцеві маріонетки Кремля влаштували гучне святкування Дня Перемоги у радянському стилі. Зокрема, у місті відбувся військовий парад, було організовано хід ветеранів війни. Також вулицями пройшлися учасники клубів військово-історичної реконструкції та члени політичних партій.

Не обійшлося без традиційної для Росії акції "Безсмертний полк", під час якої люди мають виходити на хід із портретами своїх померлих родичів-ветеранів. Проте раніше ЗМІ неодноразово підловлювали учасників на фейкових "родичах", а екс-прокурор окупованого півострова Наталія Поклонська торік взагалі вийшла із зображенням імператора Миколи ІІ.

Цьогоріч чимало молодих людей вийшли на вулиці у формі радянського зразка, а також одягали в неї своїх дітей. Хлопчики роз'їжджали на іграшкових танках, а на набережній можна було сфотографуватися безкоштовно у морській фуражці на тлі російського прапора.

У Москві ж тим часом також відбувся військовий парад з нагоди Дня Перемоги. Повітряну частину з літаками росіянам довелося скасувати через несприятливу погоду, однак вперше Красною площею проїхала арктична військова техніка. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація