Діти знайшли в спортзалі школи на Дніпропетровщині сховок коноплі, котру педагоги негайно спалили

Діти знайшли в спортзалі школи на Дніпропетровщині сховок коноплі, котру педагоги негайно спалили

Фото: ТСН

Поліція в шоці від поведінки вчителів і ситуації в навчальному закладі.

На Дніпропетровщині учні сільської школи знайшли невідому траву, дуже схожу на коноплі. Рослини із характерним запахом лежали у шкільному спортзалі разом із пристроєм для куріння, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Діти встигли зняти знахідку на відео та викласти у шкільній групі в соцмережі. Невідому рослину із різким запахом 8-класниця Юлія Черноволик принесла додому, аби спитати в матері, що це таке. "Вона була така розтрушена – ну, готова до вжитку. Її було дуже багато. Зайшли хлопці, почали розхоплювати. Вони казали, що це коноплі", - розповіла учениця. Мама дівчини підтверджує, що трава дійсно була дуже схожа на наркотичне зілля. Але поки в спортзалі тривало знімання, туди прийшли завгосп і вчитель фізкультури. Котрі замість того, щоби викликати поліцію і віддати  рослини на експертизу, педагоги забрали та спалили знахідку.

Вчителі потайки спалили знайдену учнями невідому траву в спортзалі школи

Вчителі потайки спалили знайдену учнями невідому траву в спортзалі школи

Спортзал нині зачинений, журналістам у школі відверто не раді. "Нам сказали піти до завгоспа, щоби знищити все це", - твердить учитель Микола Височин.Фізкультурник запевняє, що рослини не його, знайти та спалити їх наказав директор. Очільника школи на місці немає, а заступниці показують акти про те, що знайдена трава – то амброзія. Спалити її нібито наказали правоохоронці, однак у поліції твердять, що не могли віддати такої вказівки, бо за таке передбачена кримінальна відповідальність. "На амброзію не схоже", - констатував працівник поліції побачене на відео.

Батьки впевнені, що педагоги не викликали правоохоронців, бо чудово знали, чим саме є знайдена трава. "Продають у школі наркотики! Ідуть двоє хлопчиків зі школи і говорять: я тобі завтра покажу, в кого купувати – ми вже всі траву курили", - твердить бабуся учня 6-го класу Марина Кочерга. Експерти підтверджують, що діти справді часто знайомляться з наркотиками ще у школі. "Кожен п’ятий школяр старших класів уже пробував наркотики", - твердить координатор міжнародної антинаркотичної асоціації Сергій Коляденко.

Чи дійсно у сільській школі спалили наркотичні рослини, тепер жодна експертиза не доведе, а от чому педагоги знищили знахідку – розслідуватиме управління освіти та поліція. Вчителі ж стоять на своєму: мовляв, канабісу тут не було, а скандал на рівному місці здійняли батьки.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація