Дівчина з Прикарпаття розповіла про SMS-залякування від смертельної гри "синій кит"

Дівчина з Прикарпаття розповіла про SMS-залякування від смертельної гри "синій кит"

Фото: ТСН.ua

Загалом студентка отримала 4 повідомлення. 

На Івано-Франківщині 19-річна дівчина отримала підозрілі SMS-повідомлення на телефон із закликом приєднатися до смертельної гри "синіх китів".

Про це вона розповіла ТСН.ua.

Дівчина поскаржилася, що перше SMS вона отримала учора, 17 лютого, близько 12 ночі. Номер, вказаний у повідомленні, 777, тобто відправник надіслав його анонімно з Інтернету.

"Синій кит. Розпочнемо ГРУ в 4:20", - йшлося в SMS.

За словами дівчини, вона насторожилася, але ніяк не реагувала на такі повідомлення. Загалом студентка отримала 4 повідомлення, останнім із яких було: "Синій кит. Відповідь до 4:20. Мовчання знак згоди".

Дівчина дуже здивувалася, чому до неї почали приходити такі повідомлення.

"Стало дуже страшно! Я витягнула сім карту. Я ніколи не чула, щоб вони ні з того ні з сього присилали повідомлення на телефон. Я навтіь ніколи не брала участь в цій грі", - зізналася вона.

Своєю чергою, дівчина зізналася, що не перебуває у дивних групах у соціальних мережах. Зокрема, вона навіть не розміщувала там свій номер телефону.

"У мене на сторінці не написаний номер телефону, однак він прив'язаний до сторінки, але його ніхто не бачить. Я взагалі не розумію, звідки вони взяли мій номер, адже я навіть не можу уявити, який зв'язок між мною і цим всім", - прокоментувала дівчина. 

 

Скрін-шот із телефону дівчини. / Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, що "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.

Кіберполіція також опублікувала список українських підлітків, які зареєстровані в подібних групах

Смертельні ігри: в Україні з’явились небезпечні інтернет-спільноти самогубців

Смертельні ігри: в Україні з’явились небезпечні інтернет-спільноти самогубців

Повʼязані теми:

Наступна публікація