Дивіться пряму трансляцію Фестивалю світла на Facebook і YouTube ТСН і побачите космічний промінь мрій

Дивіться пряму трансляцію Фестивалю світла на Facebook і YouTube ТСН і побачите космічний промінь мрій

Фото: Прес-служба 1+1 Media

Оцифровані дитячі малюнки відправлять у космос.

У суботу 28 вересня о 20:00 на головній вулиці столиці України під час Kyiv Lights Festival (KLF) запустять космічний Промінь мрій, організований благодійним проектом "Здійсни мрію" 1+1 медіа.

Будівля Київської міської державної адміністрації перетвориться на велетенський екран для демонстрації світлових шоу 3D-відеомаппінгу. Міжнародний Kyiv Lights Festival об’єднує творчість 28 художників медіа-арту з 16 країн: Бельгії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Мексики, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Таїланду, Угорщини, Фінляндії, Франції, Японії та України.

Відкриває подію запуск Космічного променя. Близько шести перших хвилин буде видно, як дитячі малюнки з доповненою реальністю злітають до зірок. Весь твір було створено на основі малюнків дітей, зібраних з усієї України в турі #моядитячамрія. Автори – майстерні відеопродакшену SKILZ та команда художників, що доповнюватиме реальність 3D-мапінгу Live Animation.

Одночасно із запуском кольорового променя у Києві, — на Львівщині відправлятимуть закодовані в пікселі малюнки дітей з антени найбільшого радіотелескопа в Україні. Партнер – Національний центр випробування космічних засобів. Долучайтеся до прямої трансляції Facebook ТСН та стежте за безпрецедентною подією в Україні та на Планеті Земля!

Також дивіться випуск новин ТСН на 1+1 о 19:30 у суботу 28 вересня. 

"Усі ми були дітьми й по собі знаємо, наскільки важливо фантазувати. Ми й сьогодні не припиняємо мріяти й радіємо, що наша професія тільки сприяє появі нових космічних реальностей. Ми побачили в проекті можливість попрацювати з нестандартними технологіями і спробувати перетворити дитячу творчість у масштабне шоу. Соціальні історії для нас дуже важливі" — коментує виконавча продюсерка студії SKILZ, Юлія Семенова.

Андрія Тимошенко, засновник компанії Live Animation додає: "Ми показуємо чарівний дитячий світ у якому всі речі оживають, радують, допомагають дітлахам пізнавати Всесвіт і розвивати свої творчі здібності. Оскільки цілі проекту "Здійсни мрію" абсолютно відповідають місії нашої компанії, ми відразу вирішили стати частиною цього дійства."

Міжнародний фестиваль світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival вже третій рік поспіль стає майданчиком для медіа-художників з усього світу, які змінюють простір центральної вулиці Києва з допомогою світлових інсталяцій. Не дивно, що саме під час фестивалю "Промінь Мрій" відправить дитячі бажання в небо.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Ігор Тарнопольський, керуючий партнер Kyiv Lights Festival розказав трохи більше про процес підготовки запуску променю: "Для нас дуже важливо, що ми разом із проектом "Здійсни мрію" робимо окрему ефектну арт-інсталяцію. "Промінь мрій", що злетить у космос, аби передати всі мрії дітей з усіх куточків України. Ми використовуватимемо новітню техніку — дуже потужний прилад який засвітить в певний момент прямо в космос. Правильно мріяти — велика справа для будь-якої людини.

Цей благодійний проект не міг би втілитися в життя без підтримки меценатів. Іван Світек, генеральний менеджер ради банківської групи Альфа-Банк Україна, поділився своєю думкою, чому мріяти важливо: "Ми вирішили підтримати проект Здійсни мрію, бо віримо: сильне суспільство, сильна держава починаються з мрії. Якщо українські діти побачать, що їх заповітні мрії здійснюються - більше і масштабніше почнуть мріяти їхні батьки".

Світловий Промінь мрій  у небо злетить під час Kyiv Lights Festival вже 28 вересня о 20:00. Вхід на фестиваль буде вільним, а кожен присутній зможе долучитися до історичної події, побачити мрії і увімкнути доповнену реальність, щоб спостерігати, як оживають малюнки мрій, доторкнутися до мрії через свій смартфон, зробити фото та відео. Для цього необхідно встановити спеціальний безкоштовний додаток Promin Mriy (Промінь мрій).

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація