Дієтологи розповіли, як скинути зайві кілограми після святкового застілля

Дієтологи розповіли, як скинути зайві кілограми після святкового застілля

Поради актуальні в час зимових свят.

За столами в новорічно-різдвяний період українці наїдають у середньому 3-5 зайвих кілограмів ваги. А після свят мріють швидше повернути втрачену легкість, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зігнати наслідки "олів'є" йдуть у спортзали та танцювальні й фітнес студії, де потрібно багато рухатися. Миритися із зайвою вагою не бажають переважно жінки. Вони ж першими повертаються до занять спортом. Та елементарні "харчові" поради дієтологи дають незалежно від статі: менше крохмалю (картоплі, макаронів, хлібу) і не змінювати різко раціон. Бо організм може негативно відгукнутися на стрес, зумовлений раптовою зміною кількості та складу їжі.

 

Як повернути втрачену після новорічних свят легкість

Як повернути втрачену після новорічних свят легкість

 

В усьому іншому фахівці радять дотримуватися міри та уникати крайнощів. Оскільки саме зайве може перетворитися згодом на величезну проблему. Загальні поради прості: менше тістечок, бо вони шкодять навіть більше, ніж смажені продукти, більше овочів і фруктів. Бажано обрати день для розвантаження шлунка.

Тим часом у лікарнях після свят традиційно збільшуються черги. Люди жаліються на шлунок, печінку і різні хронічні недуги, котрі загострюються від надлишку калорійної їжі.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація