Дії Росії змушують світ переглянути свою систему безпеки - український генерал

Дії Росії змушують світ переглянути свою систему безпеки - український генерал

Кремлівська пропаганда змушує світ переглянути систему безпеки / Фото: bbc.com

За словами генерала, РФ несе загрозу для безпеки не тільки України, але і світу загалом.

Світ змушений переглянути загальну систему безпеки після неоголошеної кремлівської пропаганди і гібридної війни проти України.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Юрій Павлов у своєму привітанні із 70-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі, повідомляє прес-служба відомства.

"Наша межа була непорушною 70 років, але, на жаль, сьогодні нам знову доведеться стати на захист України. Неоголошена, розв'язана кремлівською пропагандою, гібридна війна змушує увесь цивілізований світ переглянути загальну світову систему безпеки", - зазначив Павлов.

Крім цього, він сказав, що підписання 8 травня 1945 року Акта про беззастережну капітуляцію фашистської Німеччини ознаменувало довгоочікувану для багатостраждальних народів Європи Перемогу над нацизмом.

При цьому для України Друга світова війна стала національною трагедією. За перемогу у війні українці заплатили високу ціну - мільйони загиблих, поранених і ненароджених.

Також генерал вважає, що обравши європейський шлях розвитку, Україна започатковує нову традицію святкування 8 і 9 травня днів пам'яті і примирення, основною ідеєю якої є вшанування пам'яті всіх жертв воєн і конфліктів для недопущення подібної трагедії у майбутньому.

Нагадаємо, генштаб Чехії назвав Росію великою загрозою для світу. Своєю чергою російський опозиціонер Гаррі Каспаров вважає, що Путін зруйнував систему безпеки, яка створювалася із 1945 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація