Для повного блокування російських сайтів знадобиться 2 роки і 1 млрд доларів - інтернет-асоціація

Для повного блокування російських сайтів знадобиться 2 роки і 1 млрд доларів - інтернет-асоціація

Фото: Reuters

Час потрібний операторам на налаштування відповідного обладнання та програмного забезпечення, щоб забезпечити блокування інтернет-ресурсів.

Блокування "ВКонтакте" та "Однокласників" може призвести до обмеження доступу і до інших інтернет-ресурсів, а для повного блокування російських сайтів знадобиться два і більше років та сума близько 1 млрд доларів, - заявив голова правління Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ефір "112 каналу".

"Заблокувати сайти можливо, але, скоріше за все, ми будемо блокувати не сайти окремі, а всю автономну систему, на якій знаходяться ці сайти та інші платформи, які не перелічені в санкціях. Тобто, користувач українського сегменту Інтернету в кінцевому випадку буде позбавлений не тільки доступу до тієї ж "ВКонтакте", а й до інших платформ, що знаходилися на цих системах", - сказав Федієнко.

Також певний проміжок часу потрібен операторам на налаштування відповідного обладнання та програмного забезпечення, щоб забезпечити блокування тих інтернет-ресурсів, які підпадають під санкції.

За його словами, для повного блокування російських сайтів знадобиться два і більше років та сума близько 1 млрд доларів.

"Якщо ми кажемо про подальші дії, для цього потрібно рік-два і більше, і в рамках усієї держави - мільярд доларів", - сказав Федієнко.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 15 травня вів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо низки російських компаній. Обмеження стосуються серед іншого соцмереж "Вконтакте", "Одноклассники" та сервісів "Яндекс".

Порошенко підписав указ про заборону в Україні популярних російських компаній та Інтернет-ресурсів

Порошенко підписав указ про заборону в Україні популярних російських компаній та Інтернет-ресурсів

Повʼязані теми:

Наступна публікація