"Для заспокоєння": ГПУ показала підозру в організації вбивства Гандзюк із підписом Мангера

"Для заспокоєння": ГПУ показала підозру в організації вбивства Гандзюк із підписом Мангера

Фото: УНІАН

Судове засідання у справі відбудеться "найближчим часом".

У присутності адвоката Владислав Мангер поставив підпис під підозрою в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив під часа брифінгу.

За його словами, Мангер наразі перебуває на слідчих діях у Херсоні. Луценко додав, що найближчим часом відбудеться судове засідання, де йому оберуть запобіжний захід.

Своєю чергою речниця генпрокурора Лариса Сарган оприлюднила фото підозри, підписаної особисто Мангером. Вона додала, що запобіжний захід йому обиратиме Шевченківський районний суд Києва, а не Печерський, як повідомлялося раніше.

Уточнення: Шевченківський районний суд м. Києва обиратиме запобіжний захід В.Мангеру (за місцем слідчого органу -...

Опубліковано Ларисою Сарган Понеділок, 11 лютого 2019 р.

Раніше очільнику Херсонської обласної ради  Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Він буде доправлений до київського суду, де йому оберуть запобіжний захід.

Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк

Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. 

Раніше також повідомлялося про те, що підозрюваного в організації вбивства активістки Олексія Левіна пов'язують з головою Херсонської облради, партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером, партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим та заступником Гордєєва - Євгеном Рищуком. 

Через закиди про співпрацю з Левіним, Мангер раніше заявив, що на час слідства припиняє членство в "Батьківщині". Активісти ж влаштували вже кілька акцій з вимогою виключити його з партії та звільнити з посади голови обласної ради.

Повʼязані теми:

Наступна публікація