"Дніпро качають". Філатов заявив про корупцію в міській поліції і провал резонансних розслідувань

"Дніпро качають". Філатов заявив про корупцію в міській поліції і провал резонансних розслідувань

Фото: УНІАН

Вчора в місті сталася бійка між "тітушками" й атовцями, в якій брали участь і правоохоронці.

Мер Дніпра Борис Філатов заявляє, що поліція в місті корумпована і досі не знайдено жодного злочинця, причетного до резонансних подій.

Про це він написав у Facebook після повідомлення про звільнення всього керівництва місцевої поліції і перед приїздом комісії, яка буде розбиратися в причинах сутичок під час святкування Дня перемоги над нацизмом.

Мер підкреслив, що події в Дніпрі не можна розглядати як окремі, не пов'язані між собою епізоди.

"Дніпро - качають. Вже два роки... Поліція корумпована прокуратура зайнята, а в СБУ більш важливі справи. Повторюю в енний раз. Досі не знайдено і не покарано жодного злочинця", - стверджує Філатов.

Зокрема, він зазначив, що не були знайдені винні в таких справах як захоплення "тітушками" міськвиконкому та знищення кранів і вантажівок. Крім того, міський голова перерахував численні напади на його заступників, депутатів міськради, комунальників та муніципальну поліцію.

"Жоден, жоден не поніс покарання. Повністю провалена вся оперативна робота. Ніхто не займається запобіганням злочинів. У місті масовий вандалізм, розкрадання ліфтових та телефонних кабелів, люків і ливнівок. Невже хтось думає, що пункти скупці металобрухту, які ростуть у місті, як гриби, працюють без ментовського даху? Більш того, як вчора поліція била і "винтила" атовців, так три місяці тому вона била і "винтила" комунальників, які різали незаконні бігборди", - написав Філатов в Facebook.

"У результаті, якщо торік місцева поліція отримала з міського бюджету 13 мільйонів гривень допомоги, то цьогоріч - жодної копійки. Я не збираюся годувати саботажників і шахраїв", - додав він.

Нагадаємо, 9 травня в Дніпрі сталася бійка між "тітушками" і ветеранами АТО: все це відбувалося на очах у поліції. Конфлікт через заборонену символіку виник спочатку з соціалістами і загострився після того, як колоною рушили представники "Опозиційного блоку". Невідомі розпилили сльозогінний газ. А потім у бійку втрутився супровід народного депутата Олександра Вілкула - у всіх були однакові помаранчеві наклейки на одязі. Українські активісти стверджують, що співробітники поліції допомагали бити їх разом з "тітушками".

Після заворушень глава МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посади начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідило і відповідних заступників із забезпечення громадської безпеки.

За інформацією генпрокурора, у Дніпрі у райвідділі поліції перебуває 12 "тітушео", які брали участь в зіткненнях з ветеранами АТО під час Дня перемоги над нацизмом.

Після сутичок у Дніпрі Аваков звільнив керівників обласної та міської поліції

Після сутичок у Дніпрі Аваков звільнив керівників обласної та міської поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація