Дніпровська "театралка з молотком" на лаві підсудних мріє про Росію

Дніпровська "театралка з молотком" на лаві підсудних мріє про Росію

Дніпровська "театралка з молотком" на лаві підсудних мріє про Росію

Фото: ТСН

Жінка твердить, що все життя мріє про цю країну.

У Дніпрі суд почав розгляд справи скандально відомої Марини Меншикової, яка півтора року тому в оперному театрі напала на бійця АТО з молотком. Підсудна заявила, що це була самооборона, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я все життя мріяла виїхати в Росію", - заявила вона. Зі своїм перебуванням на лаві підсудних жінка незгодна. "Це була самооборона", - пояснює вона удар молотком по голові українського воїна зі спини. Театралці не сподобалося, що чоловік прийшов послухати оперу вдягнутим у військову форму. Згодом поліція з’ясувала, що Меншикова була активним адептом "руського міра", брала участь в акціях антимайдану, зневажала державну символіку. Від кримінальної відповідальності за заподіювання легких тілесних ушкоджень театралка вирішила тікати. "Неодноразово слідство зупинялося через це", - каже прокурор Андрій Красіков.

"Я все життя мріяла виїхати до Росії": суд почав розгляд справи жінки, яка побила АТОвця в театрі

"Я все життя мріяла виїхати до Росії": суд почав розгляд справи жінки, яка побила АТОвця в театрі

У суді підозрювана заявила, що відмовляється від адвоката, бо вважає себе не нападницею, а жертвою. "Вони були доволі агресивні, і дівиця ця насувалася на мене. Він кулею влетів і мовчки почав бити мене. Я від нього намагалася відбитися", - твердить Меншикова. Атовець, якого вона вдарила молотком, і жінку якого намагалась тягати за волосся, цій версії не дивується. "Вона майстер своєї справи – перекручування. Вона так ненавидить і Україну, і все українське суспільство", - вважає Костянтин Кравченко.

У прокуратурі ж повідомили про нові докази в цій справі, тож статтю, яку спочатку інкримінували Меншиковій, і за якою їй загрожували максимум виправні роботи, тепер перекваліфікували на більш тяжку – покарання передбачає до 7 років за ґратами. "Вона обвинувачується у хуліганстві із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень", - пояснив Красіков. Жінка твердить, що "просто прихопила" з собою молоток у театр. Її аргументам суд не повірив і лишив підозрювану під вартою ще на 60 діб. Розгляд справи по суті розпочнеться 23 березня.

Кореспондент ТСН Наталія Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація