До бази "Миротворця" потрапили чиновники і депутати Закарпаття із угорськими паспортами

До бази "Миротворця" потрапили чиновники і депутати Закарпаття із угорськими паспортами

Фото: pmg.ua

Раніше в базі "Миротворця" опинився міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто.

Сайт "Миротворець" уклав список чиновників і депутатів Закарпатської області, які, як повідомляється, порушили законодавство шляхом отримання другого громадянства.

Відповідний список з’явився на сайті організації.

"Вони присягнули на вірність Угорщині, перебуваючи на держслужбі і в органах місцевої влади України", - йдеться у повідомленні.

У списку - понад 300 пунктів.

Мовляв, цей список став результатом роботи офісу "Миротворця" в Закарпатській області за два тижні.

Нагадаємо, що раніше в базі "Миротворця" опинився міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто.

Консул Угорщини у місті Берегове став персоною нон ґрата в Україні

Консул Угорщини у місті Берегове став персоною нон ґрата в Україні

Нагадаємо, що у середині вересня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому під келих шампанського громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади. Це викликало різку заяву МЗС України, очільник якого Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини буде відправлений на батьківщину

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пообіцяв здійснити заходи у відповідь. Він також зазначив, що практика подвійного громадянства є нормальною в ЄС, та навіть пригрозив Україні подальшим сповільненням її євроінтеграції. Крім того, Угорщина погрожує вислати українського консула з країни, якщо українська влада вирішить вислати угорського дипломата з Берегового після скандалу з паспортами. Проте, МЗС Угорщини в своїй заяві чітко дало зрозуміти, що відкликати консула самостійно не збирається.

Повʼязані теми:

Наступна публікація