До Дня Незалежності українці обрали найвидатнішого співвітчизника – опитування

До Дня Незалежності українці обрали найвидатнішого співвітчизника – опитування

Фото: УНІАН

Опитані розповіли, що вирізняє український народ. 

Спеціально до 25-ї річниці Незалежності України компанія ТNS провела онлайн-опитування серед українців про найголовніші позитивні риси наших співвітчизників та найвидатніших представників нашого народу.

Найвидатнішим українцем респонденти назвали поета та письменника Тараса Шевченка. Так вважають 30% опитаних. 4% віддали Богдану Хмельницькому, по 3% - Григорію Сковороді та Степану Бандері, ще 2% - Михайлу Грушевському. Не змогли визначитися із варіантом 38% людей, ще 20% віддали перевагу варіанту "інший".

Також в українців спитали про їхні найпозитивніші риси. Майже третина опитаних (30%) такою вважають волелюбність,  ще 24% - гостинність, 11% віддали перевагу дружелюбності, 6% - доброті та ще 5% - щедрості.

Серед якостей, які допомагають українцям долати труднощі, респонденти обрали працьовитість (47%), оптимізм та терпимість до поглядів і думок (по 37%), життєрадісність та почуття гумору (32%) та завзятість і наполегливість (26%).

Найпривабливішими регіонами для туризму українці вважають Карпати (52%), Крим (18%) та берег Чорного моря (15%).

В опитуванні брали участь тисяча людей віком від 18 до 50 років з усіх регіонів України, окрім Криму. 

Фото: TNS

Як повідомлялося раніше, 24 серпня, до 25-ї річниці Незалежності України у центрі Києва відбудеться військовий парад. Окрім ЗСУ, на параді цьогоріч очікують працівників СБУ, прикордонників, співробітників МВС. Окремою коробкою рушать воїни АТО та ветерани АТО. Для святкування річниці Незалежності планується залучити майже 200 одиниць техніки.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація