До кінця 2018 року Україна "майже з нуля" облаштує два КПВВ на адмінмежі з Кримом

До кінця 2018 року Україна "майже з нуля" облаштує два КПВВ на адмінмежі з Кримом

Фото: Reuters

На це було виділено більше 100 мільйонів гривень.

Українські профільні міністерства планують до кінця року "майже з нуля" облаштувати два пункти пропуску на адміністративній межі з анексованим Кримом – "Чонгар" та "Каланчак".

Про це на Херсонському міжнародному економічному форумі розповів заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, передає "Крим.Реалії".

"Було ухвалено рішення про виділення з резервного фонду держбюджету коштів. Зокрема, 105 мільйонів гривень дав бюджет з резервного фонду на будівництво двох пунктів в'їзду-виїзду, 2 мільйони гривень дало Міністерство інфраструктури на проектну документацію. Мінінфраструктури вже сплатило послуги Інституту служби безпеки України, який розробив проекти контрольних пунктів в'їзду-виїзду, вони вже готові", - зазначив він.

За його словами, нинішні КПВВ не відповідають вимогам та тим реаліям, які потрібні людям під час перетину адміністративної межі, а тому доводиться фактично "з нуля" будувати пункти пропуску.

"Немає елементарних людських умов, санітарних зон і т.д. У нас в планах - зробити тимчасові споруди, якісні зони і сервіси для людей", - підкреслив Лавренюк.

Він також розповів і про плани збудувати на пунктах пропусків автостанції, щоб легалізувати перевізників та спростити людям можливості дістатись до цих КПВВ.

"Зараз туди провозять тільки нелегальні перевізники, тому що немає кінцевої станції маршруту. Після відкриття автостанції, будуть відкриті нові маршрути, паспорти маршрутів з кінцевою станцією "Чонгар" або "Каланчак". Зараз там працюють нелегальні перевізники, а "Укртрансбезпека" не робить нічого, щоб не допустити порушень", - зазначив заступник міністра інфраструктури.

Нагадаємо, у лютому у Держприкордонслужбі України повідомили, що російські прикордонники ліквідовують блокпости на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока зазначив, що російські прикордонники знімають свої блокпости, які перебували в безпосередній близькості до українських постів, але російські пропускні пункти на адмінкордоні з Кримом продовжують функціонувати.

На межі з Кримом закрили два КПВВ, аби вберегти здоров’я прикордонників

На межі з Кримом закрили два КПВВ, аби вберегти здоров’я прикордонників

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація