До Львова на зустріч з Зеленським та генсеком ООН прибув президент Туреччини

Дата публікації
Перегляди
2412
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
До Львова на зустріч з Зеленським та генсеком ООН прибув президент Туреччини

Фото: Associated Press

Президент Туреччини прибув до Львова. Генсек ООН приїхав напередодні, Володимир Зеленський - сьогодні зранку.

До Львова прибув президент Туреччини Реджеп Ердоган. Там він зустрінеться з Володимиром Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррешом.

Про це 18 серпня йдеться в сюжеті ТСН.

Сьогодні вранці генсек ООН уже відвідав національний університет Франка, а саме факультет міжнародних відносин.

Володимир Зеленський на місці - від самого зранку. З міським головою Львова вони вже встигли відвідати Личаківський цвинтар, зокрема алею героїв, де ховають загиблих в українсько-російській війні. А ще - шпиталь, де лікують поранених бійців. 

Остаточного переліку питань, які  підніматимуть сьогодні, офіційно поки не повідомляють. Але є попередня інформація, що Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган матимуть двосторонні перемовини, а потім до них приєднається Гутерреш.  

У центрі Львова вже зібралися рідні полонених з "Азовсталі". Вони хочуть привернути увагу світу та зокрема генсека ООН до долі наших захисників. Закликають їх втрутитися, аби провести врешті обмін. Ось що каже дружина полоненого бійця.  

“Я сама з Маріуполя, мій чоловік військовослужбовець, полк “Азов”. Людина, яка захищала свою землю. Зараз він перебуває в полоні, що він, в якому стані - я не знаю, зв’язку з ним немає. Ми хочемо, щоб “Червоний хрест”, представник ООН, потрапили на ту територію, подивилися як вони”, - наголосила дружина полоненого.

Нагадаємо, що КНДР запустила дві крилаті ракети в бік Жовтого моря.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація