До медзакладів поставили 70 одиниць обладнання, через яке могли масово інфікуватися пацієнти

Стерилізатори були виготовлені нелегально, а постачання відбулося за підробленими документами.

У Полтаві виявили нелегальне виробництво медичного обладнання, яке вже встигли купити та встановити в лікарнях і через що могли масово заразитися та інфікуватися пацієнти.

"Мешканець обласного центру організував у кустарних умовах виготовлення апаратів для стерилізації медінвентарю. Чоловік раніше працював на легальному підприємстві, яке виробляло таку продукцію. Зловмисник зареєстрував кілька комерційних структур для участі у тендерах на постачання обладнання до лікувально-профілактичних закладів. Для перемоги у торгах він використовував підроблений пакет документів на продукцію відомого офіційного виробника стерилізаторів", - повідомили в СБУ. Викриттям зловмисника вони займалися під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

До лікувально-профілактичних закладів поставили 70 контрафактних стерилізаторів на суму майже 8 млн грн.

"Завдяки втручанню СБУ все нелегальне устаткування виводиться з експлуатації, ризику для пацієнтів немає. Під час обшуків за місцем нелегального виготовлення стерилізаторів правоохоронці вилучили обладнання та компоненти для їхнього виготовлення, документацію, яка підтверджує постачання контрафактного устаткування до медичних закладів", - ідеться в повідомленні.

За фактом умисного введення в обіг на територію України небезпечної до використання продукції фігуранту кримінального провадження оголошено підозру за ч. 1 ст. 227 Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація