До України намагалася в'їхати група російських моряків за документами від окупантів

До України намагалася в'їхати група російських моряків за документами від окупантів

Фото: Державна прикордонна служба України

Прикордонники не пустили російських моряків і дали їм заборону на в'їзд на три роки.

В Одеській області до одного із морських портів прибуло судно під прапором Ліберії, 12 членів команди якого були росіянами. Прикордонникам вони пред'явили паспорти, видані на території окупованого Росією Криму.

Про це інформує пресслужба Одеського прикордонного загону в Facebook.

Відомо, що судно з моряками прибуло до пункту пропуску "Морський порт Південний", у місті Южне. Росіяни мали намір перетнути кордон за недійсними документами, які їм видала окупаційна так звана "влада" тимчасово окупованого Криму.

У зв'язку з чим росіянам заборонили в'їзд в Україну на три роки. Прикордонники нагадали, що що згідно зі ст. 9 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", будь-які документи, видані органами чи посадовцями, які були створені чи призначені незаконно, є недійсними. Відповідно, документи, видані такими органами, і прийняті ними рішення не є дійсними і не мають юридичних наслідків.

Фото: Державна прикордонна служба України

Нагадаємо, раніше у Вінницькій області в пункті пропуску "Могилів-Подільський" росіянин-порушник намагався дати хабар прикордоннику, щоб в’їхати до України. Громадянина країни-агресора затримали.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація